top of page

Компенсація за працевлаштування ВПО

Послуга призначена для компенсації роботодавцю витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.


Компенсацію за працевлаштування ВПО можуть отримати усі роботодавці, окрім тих, які є бюджетними установами (за винятком надавачів соціальних послуг), фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, за умови якщо:

  • роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

  • розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;

  • подання в установленому законодавством порядку податкової квартальної звітності або податкової річної звітності за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації витрат.


Компенсацію можна отримати за 1, 2 та 3 місяці працевлаштування ВПО. А при працевлаштуванні ВПО з інвалідністю – також за 4, 5 та 6 місяці.  

Заява на подання компенсації подається за кожен місяць окремо, проте за другий та третій місяць подається лише підтвердження продовження трудових відносин з працівником ВПО. Таким доказом може бути нарахування заробітної плати за новий період. Заява подається в електронній формі через портал Дія та в паперовій формі відповідному центру зайнятості.


Мінімальна заробітня плата за кожну працевлаштовану внутрішньо перемішену особу. Станом на 1 березня 2024 року це 8 000 грн.


Детальна інформація за посиланням

25 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page