top of page

42 підприємця Сумщини отримають обладнання від донора


17 червня 2024 року в м. Суми відбулося підписання меморандумів між 42 представниками бізнесу та донором – Фондом «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції та Естонії.


Організатор: ГО «Бізнес Асоціація «4Бізнес».

Проєкт: Розвиток потенціалу та створення умов для економічного відновлення через розвиток та зміцнення партнерства між державним та приватним секторами в громадах Сумської області.


Підписані меморандуми спрямовані на офіційне закріплення домовленостей щодо безоплатного надання та використання обладнання для сприяння економічному відновленню громад Сумщини. 

На заході були присутні більше 50 осіб, серед них - Володимир Моісєєв, старший фахівець компоненту Відродження Фонду «Партнерство за сильну Україну», який розповів всі технічні моменти отримання обладнання, та Олександр Кучков, керівник Департаменту міжнародного співробітництва та економічного розвитку Сумської обласної державної адміністрації, який відмітив важливість розвитку підприємництва для відновлення Сумщини та економіки країни.





Богдан Мосунов, голова ГО «БА «4Бізнес»,  розповів: «Конкурс на закупівлю обладнання був однією зі складових спільного проєкту. Він проводився для представників бізнесу з п'яти постраждалих від вторгнення рф громад Сумської області: Краснопільської, Охтирської, Тростянецької, Лебединської та Недригайлівської. Було отримано 91 заявку на загальну суму більше 630 000 доларів. Після оцінки проєктних пропозицій експертна комісія відібрала 42 переможців, яких ми сьогодні вітаємо. Наразі проводиться тендерна процедура на закупівлю обладнання для відібраних підприємців».



Розподіл переможців по громадам Сумщини склав:

●      Краснопільська: 6 переможців (14.3%)

●      Недригайлівська: 5 переможців (11.9%)

●      Лебединська: 4 переможці (9.5%)

●      Охтирська: 17 переможців (40.5%)

●      Тростянецька: 10 переможців (23.8%)

 

2 підприємця вже отримали обладнання, і команда БА «4Бізнес» активно проводить тендери, щоб якнайшвидше забезпечити всіх підприємців необхідною технікою. Закуповуються станки для виробництва продукції, швейне обладнання, електричне та сільськогосподарське обладнання, ручний інструмент та інше.

 


Відбудовуємо Сумщину разом!

 



Проєкт здійснюється за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції та Естонії.

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю БА «4Бізнес» і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

 

Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) – це донорська програма, що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції та Естонії. За спільної підтримки уряду України та урядів-партнерів Фонд реалізує проєкти, в першу чергу, на деокупованих і прифронтових територіях, спрямовані на посилення стійкості України перед лицем російської агресії. Метою ФПСУ є зміцнення спроможності українського уряду надавати місцевим громадам критично важливу підтримку в співпраці з громадянським суспільством, ЗМІ та приватним сектором.






Інформаційну підтримку заходу надає успішне і популярне інтернет - видання Сумипост


125 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page